Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Καταγγελία για την απομάκρυνση της Ιατρού από την Κόρωνο


ΠΡΟΣ : - Διοικητή 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Αθ. Παπαρούπα 
              - Αναπληρωτή Διοικητή Γεν. Νοσ. Κέντρου Υγείας Νάξου κ. Θεοχάρη Λάμπου

ΚΟΙΝ : Γραφείο Υπουργού Υγείας 
              - Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Δημ. Τσιργή
              - Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση
              - Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Νίκο Συρμαλένιο & Παναγιώτη Ρήγα
              - Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαν. Μαργαρίτη
              - Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

      Εκφράζω, εξ ονόματος όλων των συγχωριανών μου, την έντονη διαμαρτυρία μου για την απαράδεκτη στάση σας στο θέμα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της Κορώνου και στους κατοίκους άλλων δύο γειτονικών χωριών, του Σκαδού και της Κεραμωτής, που εξυπηρετούνται από το Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού μας.
      Συγκεκριμένα, όπως ξέρετε, το χωριό μας, από τα ορεινότερα και πιο απομακρυσμένα από την πόλη της Νάξου χωριά, επί ένα χρόνο δεν είχε γιατρό, με αποτέλεσμα την υγειονομική ανασφάλεια των κατοίκων και την εγκατάλειψη του χωριού, ιδιαίτερα το χειμώνα. Τώρα, επιτέλους, διορίστηκε γιατρός, η κα Παντελιά, αλλά πριν καλά-καλά εγκατασταθεί, της δώσατε...φύλλο πορείας για την Ηρακλειά.  Ήλθε και απήλθε με δική σας αυθαίρετη και αδικαιολόγητη απόφαση  Έτσι, εκτός του ότι μας εμπαίζετε, καταδικάζετε τα χωριά μας σε υποβαθμισμένες, αν όχι παντελώς ανύπαρκτες ιατρικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα άνθρωποι, ειδικά ηλικιωμένοι, να στερούνται στοιχειωδών υπηρεσιών, που έχει υποχρέωση να τους παρέχει ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας.
      Καλούμε την κυβέρνηση, την αρμόδια υγειονομική περιφέρεια, τους βουλευτές και το Δήμο να ενεργήσουν άμεσα για την ανάκληση της απόφασης και την επιστροφή της διορισθείσας γιατρού στην Κόρωνο. Καθιστούμε όλους τους αρμόδιους, στο μέτρο της ευθύνης τους, υπαίτιους για όποια συνέπεια προκύψει από την εγκληματική στέρηση γιατρού από τρία χωριά της Ορεινής και εγκαταλελειμμένης Νάξου.



Νικόλαος Χουζούρης


Πρόεδρος Τ.Κ. Κορώνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.