Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

"ΕΦΥΓΕ" ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜ.ΣΙΔΕΡΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜ. ΣΙΔΕΡΗΣ
1985 ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΞΕΝΩΝΑ ΚΟΥΜΕΡΤΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΩΝΙΔΙΑΤΩΝ  ΝΑΞΟΥ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙΔΙΑΤΩΝ ΝΑΞΟΥ 20/1/2013
Η είδηση που μας συγκλόνισε το πρωί του Σαββάτου 3/1/2015 ότι ο Γιάννης δεν είναι πια "μαζί" μας έφερε απέραντη  θλίψη σε όλη τη κοινότητα της Κορώνου και στην Αθήνα και στο χωριό. Οι καμπάνες ανήγγειλαν νωρίς το πρωί  το ξαφνικό χαμό του στους χωριανούς. 

Η αξία του μεγάλη. Μεγάλη η συμβολή του στην εκπαιδευτική κοινότητα ως καθηγητής και λυκειάρχης που ήταν πάντα κοντά στα παιδιά "του" και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Η συμμετοχή του στα κοινά του Δήμου Γαλατσίου, ως αντιδήμαρχος παλαιότερα και ως δημοτικός σύμβουλος πρόσφατα εκλεγμένος ξανά με πρώτη θέση σε σταυρούς, ήταν εξαιρετικά δραστήρια με πρωτοβουλίες, ιδέες, μαχητικότητα και αγάπη για τη ζωή!

Για μας ήταν κάτι πολύ παραπάνω από αυτά. Κορωνιδιάτης με οξύ πνεύμα, χιούμορ, ζεστασιά, πνευματικό επίπεδο που μετέδιδε στους φίλους και συνεργάτες του. Οικογενειάρχης άριστος, αγαπημένος με τη γυναίκα Ζωή και τα παιδιά του Δημήτρη και Κώστα.  
Ήταν από τους υποστηρικτές, αν και πολύ νέος, της επανίδρυσης του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου το 1975. Διετέλεσε με μεγάλη επιτυχία Πρόεδρος του συλλόγου (πρωτοεκλέχτηκε το 1982) και επανεκλέχθηκε πολλές φορές, με δραστηριότητα εξαιρετική. Πρωτεργάτης της αγοράς της στέγης του συλλόγου που επιτεύχθηκε το 1994. Συνεργάτης βασικός στο περιοδικό "ΚΟΡΩΝΙΔΙΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ" εκδόσεως του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια. Ηθικός υποστηρικτής σε κάθε νέο Δ.Σ.
Η αγάπη του για το χωριό ήταν μεγάλη και όλη του τη ζωή προσπάθησε και κατάφερε να βοηθήσει με τις ενέργειές του στην καλυτέρευση των συνθηκών εκεί και πάντα προσπαθούσε να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα των ορεινών χωριών.
Συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων και πρώτιστη μέριμνα του ήταν η συσπείρωση, σε κάθε συλλογική προσπάθεια, των νέων για να υπάρχει συνέχεια στο έργο των συλλόγων. 

Έναν τέτοιο ξεχωριστό άνθρωπο δεν μπορείς να τον "περιγράψεις" σε μερικές σειρές. Θα θυμόμαστε πάντα την καλοσύνη του, την οξυδέρκεια του, την ευφράδεια του λόγου του που ήταν απαράμιλλη και σε καθήλωνε, το κέφι του και την αγάπη του προς τους νέους.
Ένας ξεχωριστός Κορωνιδιάτης - Ορεινός Αξώτης που τίμησε την πατρίδα του!!!!
Μ.Χ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.