Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγελία για το νερό του χωριού με εικόνες που σοκάρουν!

Καταγγελία για το γεγονός, ότι κατά το μήνα Αύγουστο στην Κόρωνο Νάξου, παρατηρήθηκε το νερό της ύδρευσης να έχει χρώμα καφετί, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε πολλούς κατοίκους του χωριού, αλλά και για σοβαρά κενά στα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής της δεξαμενής και των αντλιοστασίων, που ενισχύουν την πιθανότητα της μόλυνσης, υπέβαλε πολίτης προς την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Περιφέρειας Ν. Αιγαίου...


Η κατάσταση που αποτύπωσε ο καταγγέλλων για τις συνθήκες που επικρατούν στη δεξαμενή και στο αντλιοστάσιο είναι επιεικώς απαράδεκτη!

Αναλυτικά, στην καταγγελία, αναφέρονται, τα εξής:
"Ημερομηνία: Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Θέμα: Καταγγελία Δημητρίου Μανδηλαρά σχετικά με ακατάλληλο νερό ύδρευσης στην Κόρωνο Νάξου.

Προς: dingri@naxos.gov.gr, pentdy@2892.syzefxis.gov.gr
Προς: 1) Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
          2) Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Υπόψη κ. Μάρκου Καπίρη)
            Κατά το μήνα Αύγουστο, στην Κόρωνο, παρατηρήθηκε το νερό της ύδρευσης να έχει χρώμα καφετί. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε πολλούς κατοίκους του χωριού.
            Ερωτηθείς ο πρόεδρος του χωριού μας τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το αντλιοστάσιο, όπου μεγάλη ποσότητα νερού χάνεται λόγω της χαλασμένης αντλίας.
            Επίσης, υπάρχουν σοβαρά κενά στα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής της δεξαμενής και των αντλιοστασίων, που ενισχύουν την πιθανότητα της μόλυνσης.
            Μου φάνηκε απίστευτο το γεγονός και γι αυτό το λόγο επισκεύτηκα ο ίδιος τα αντλιοστάσια και τη δεξαμενή, όπου είδα την κατάντια και την αλληγορία των υπεύθυνων του Δήμου και μη.
            Σας στέλνω συνημμένα μερικές από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν στις 26 και 27 Αυγούστου 2016 και παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας, απευθυνόμενος πρωτίστως στην Υγειονομική Υπηρεσία γιατί η καταλληλότητα του νερού χρήζει άμεσου υγειονομικού ελέγχου και στον αρμόδιο Δήμο για την αντιμετώπιση του υδρευτικού προβλήματος της Κορώνου.
            Αναμένω αριθμό πρωτοκόλλου και τις άμεσες ενέργειες σας για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς επίσης και τις απαντήσεις εντός των νομίμων προθεσμιών.
Ο αιτών
Δημήτριος Μανδηλαράς"


 Πηγή: Newsroom Cyclades Voice
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.