Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙΔΙΑΤΩΝ ΝΑΞΟΥ 19/11/2016 ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ-ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ





 Ο Σύλλογος μας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στη Λίμνη Δόξα - Φενεός Κορινθίας - Μοναστήρι Αγ.Γεωργίου, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016. Αναχώρηση από Ανω Κυψέλη ωρα 7.30 μμ και 7.40 από Γαλάτσι (οδός Καραισκάκη).


Στην ορεινή περιοχή του Φενεού Κορινθίας και σε απόσταση 75 χλμ από το Κιάτο προβάλλει επιβλητικό και εντυπωσιακό ως οικοδόμημα μέσα στα καταπράσινα δάση του Χελμού το ιστορικό μοναστήρι του Αγ.Γεωργίου. Οι πάντοτε φιλόξενοι μοναχοί του θα μας κεράσουν καφεδάκι και γλυκό του κουταλιού. Η περιώνυμη αυτή μονή της ορεινής Κορινθίας δεσπόζει πάνω από τη σύγχρονη τεχνητή λίμνη «Δόξα», στα νερά της οποίας καθρεπτίζονται οι υψηλές κορυφές των Αροανίων (Χελμού) και της Κυλλήνης (Ζήρειας). Έτσι δημιουργείται ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, το οποίο έδωσε στην περιοχή του Φενεού Κορινθίας την προσωνυμία «Κορινθιακή Ελβετία». 
Στη μέση της τεχνητής λίμνης «Δόξα» υπάρχει το γνωστό «Παλαιομονάστηρο», το οποίο εγκατέλειψαν οι μοναχοί, επειδή βρέθηκε πλημμυρισμένο από τα νερά της λίμνης, που εκείνη την εποχή είχαν κατακλύσει τον  κάμπο.


Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μικρό εκκλησάκι του Αγ.Φανουρίου που βρίσκεται στην άκρη μιας στενής λωρίδας (χερσονήσου) μέσα στη Λίμνη Δόξα.




Για φαγητό και το καθιερωμένο γλέντι μας θα πάμε στη Ταβέρνα ΤΟ ΣΤΕΚΙ στο χωριό Καστανιά σε υψόμετρο 1.100 μέτρα το οποίο είναι καταπράσινο, τριγυρισμένο από έλατα, κέδρους, καρυδιές και πουρνάρια. Επιστροφή στην Αθήνα με μια μικρή στάση για καφέ κλπ. 

Συμμετοχή 15 ευρώ το άτομο - παιδιά ως 12 ετών 10 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής έως 15/11/2016. Τηλ. 2108655438 - 6973693280 υπευθ.Μαρίνα Μουτσοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.