Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΗΦ. ΜΑΝΩΛΑΣ (ΤΣΙΠΟΛΟΣ)

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2017 απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών,στην Αθήνα ο Νικόλαος Νικηφ. Μανωλάς (Τσιπόλος). " 'Εφυγε " μέσα στη θαλπωρή του σπιτιού και περιτριγυρισμένος από την αγαπημένη του οικογένεια. Ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, υπέροχος οικογενειάρχης, συνοδεύτηκε στη τελευταία κατοικία του από πλήθος κόσμου και συγχωριανών του. Κηδεύτηκε στις 10/10/2017  στο νεκροταφείο του Δήμου Ζωγράφου.

"Σήμερα ξημέρωσε μια Κυριακή αλλιώτικη για τη γειτονιά μας στα Κρητικά του Γαλατσίου που ορίζεται από την οδό Ξάνθου. Δεν είναι η Φθινοπωρινή μελαγχολία και η αβεβαιότητα μιας λιακάδας που θρυμματίζει την πρωινή παγωνιά. Είναι πιο μικρή σήμερα η γειτονιά μας, πιο λίγη.
Δεν ακούστηκε και η μικρή καμπανούλα που τα τελευταία χρόνια είχε προστεθεί στους γνώριμους Κυριακάτικους ήχους της γειτονιάς. Ένας καλός γείτονας, συμπατριώτης και φίλος, οικογενειάρχης, βιοπαλαιστής, ο Νικόλας ο Μανωλάς, ο Τσιπόλος εξεμέτρησε το ζείν. Πλήρης ημερών, παντάπασι αγαπητός, προσήνης και οικείος, σε διαρκή ετοιμότητα να προσφέρει, να εξυπηρετήσει, να προστρέξει. Πρότυπο αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας και εντιμότητας. Κοινωνικός στο έπακρο!
Ο Νικόλας δεν έδινε τον ένα από...τους δύο χιτώνας στον πλησίον του. Έδινε και τους δυο!
Θα μας λείψει ο Νικόλας, θα μας λείψει ο καλός του ο λόγος. Η ευγένεια, η αρχοντιά. Και οι μπαλωθιές που έπαιζε με το Χριστός Ανέστη κάθε Λαμπρή και στις νίκες όλων ανεξαιρέτως των ελληνικών ομάδων, ιδιαίτερα της Εθνικής, θα μας λείψουν! Με τη βεβαιότητα πως τα χθεσινοβραδινά αστραπόβροντα ήταν μπαλωθιές από την άλλη μεριά για να τον προϋπαντήσουν στην αιωνιότητα, καταθέτω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!

Ο φίλος και γείτονάς σου,
Παναγιώτης Λιανής"

Το Δ.Σ. του συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.