Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ



ΕΦΥΓΕ Η ΚΥΡΑ-ΜΑΡΓΑΡΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΣΑΣ

Απεβίωσε τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου 2020, πλήρης ημερών, η κυρα-Μαργαρώ, γνωστή και ως "η Μαργαρώ του Λεντουδάκη". Ήταν το τελευταίο εν ζωή από τα συνολικά 10 παιδιά της οικογένειας του Δημτρίου Π. Μελισσουργού (Λεντουδάκη) και της Ευδοκίας Μανωλά. 
Γεννημένη το 1928 στην Κόρωνο, παντρεύτηκε το 1945 τον Γεώργιο Μιχ. Κουφόπουλο (Μαυρομιχαλοέργη) με τον οποίο απέκτησαν 6 παιδιά. Είχε την ατυχία, μετά από 33 χρόνια κοινής ζωής, να χάσει πρόωρα τον σύζυγό της σε ηλικία μόλις 55 ετών! Το 2010 ωστόσο, η μοίρα της ξαναχτύπησε την πόρτα με τον χαμό του γιού της Δημήτρη,σε ηλικία 62 ετών! Παρά τις δυσκολίες και τις λύπες υπήρχαν και οι χαρές... καθώς τα παιδιά της, της χάρισαν 18 εγγόνια, τα οποία με τη σειρά τους της χάρισαν 31 δισέγγονα!
Δείγμα αξιοπρεπούς γυναίκας, γιαγιάς και κυρίως ανθρώπου, θα μείνει αξέχαστη η φυσιογνωμία της από την Πλάτσα και το χωριό μας!
Απεβίωσε και κηδεύτηκε στην Κόρωνο, εκεί που έζησε ολόκληρη ζωή της. Το μεσημέρι της 1ης Απριλίου 2020 τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ι.Ν.Αγ.Νεκταρίου και δυστυχώς, λόγω των καιρών, δεν επιτράπηκε -πλην των παιδιών της- στον κόσμο να παρευρεθεί και να τιμήσει την μνήμη της.
Καλό ταξίδι κυρα-Μαργαρώ! Το χωριό και η πλάτσα θα σ'αναζητά... Νά'ναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Αιωνία σου η μνήμη....

Σοφοκλής Ν.Κουφόπουλος

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.