Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΜΥΡΙΔΟΡΥΚΤΩΝ, ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΝΑΣ

Σύσταση επιτροπής επιστημόνων-θεσμικών φορέων για το σμυριδικό της Νάξου
Δημοσίευση: 15.01.2014, 04:35 
Τελευταία Ενημέρωση: 15.01.2014, 06:07
Πολύωρη ήταν η ανάπτυξη θέσεων για το σμυριδικό της Νάξου κατά τη συζήτηση που έγινε το βράδυ της Τρίτης 14/1/2014 στην Αθήνα στη λέσχη του συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου, μετά από αίτημα του Συνδέσμου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα και πρόσκλησης που απηύθυνε η ΟΝΑΣ προς τους ναξιακούς συλλόγους της ορεινής Νάξου με έδρα την Αθήνα. Η ανταπόκριση στην πρόσκληση ήταν καθολική και η συζήτηση που αναπτύχθηκε μετά την ενημέρωση από τον πρόεδρο του συνδέσμου, Μιχάλη Πάσουλα και το Δημήτρη Μανδηλαρά, πολύπλευρα ενημερωτική.
Το ψήφισμα που προέκυψε από τη συζήτηση, αναφέρει:

"Εμείς, (ΟΝΑΣ, σωματείο σμυριδορυκτών, σύλλογοι των ορεινών χωριών της Νάξου και όσοι έλαβαν μέρος στη σύσκεψη στη λέσχη του συλλόγου Κορωνιδιατών στις 14 Ιανουαρίου 2014), αποφασίσαμε τα εξής:

Να συγκροτηθεί επιτροπή επιστημόνων και θεσμικών φορέων, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκπονήσει μελέτη για τη βιωσιμότητα των σμυριδορυχείων και την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των σμυριδορυκτών και η οποία θα έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη των χωριών της ορεινής Νάξου.

’Εως τότε, απαιτούμε να παραμείνουν τα σμυριδορυχεία ανοικτά σύμφωνα με τα αιτήματα των συλλογικών οργάνων των σμυριδεργατών"

ΠΗΓΗ NAXOS NEWS







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.