Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΛΥΨΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ Β.Α. ΝΑΞΟ

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε την Τετάρτη στη Βουλή προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ως αναφορά το έγγραφο του προέδρου του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου (α.π. 6/18-07-2017), σχετικά με τη μη κάλυψη του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη Β.Α. Νάξο...




Ειδικότερα, στο έγγραφο-διαμαρτυρία του ο πρόεδρος του Συλλόγου, επισημαίνει το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι δυο χρόνια μετά την έναρξη της εκπομπής ψηφιακού σήματος, η περιοχή της Β.Α. Νάξου εξακολουθεί να μην καλύπτεται από το δίκτυο της Digea, καθώς όπως εγγράφως έχει η ίδια απαντήσει “η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή δεν ανήκει σε περιοχή κάλυψης των 156 κέντρων εκπομπής (του χάρτη συχνοτήτων) που έχουν οριστεί από την πολιτεία”.

Ο Γιάννης Βρούτσης, σημειώνει ακόμη:

"Είναι απαράδεκτο, η Νάξος, το μεγαλύτερο και ορεινότερο νησί των Κυκλάδων -με τη μεγαλύτερη ενδοχώρα- στην εποχή του διαδικτύου και της ψηφιακής τεχνολογίας να απομονώνεται από την πολιτεία με αυτό τον τρόπο και οι κάτοικοι του να στερούνται πρόσβασης στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και την ενημέρωση.

Δυστυχώς, οι ανάγκες και τα προβλήματα των Κυκλάδων συνεχώς πολλαπλασιάζονται, και επιδεινώνονται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η νησιωτικότητα πήγε περίπατο. Χάθηκε το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, χάθηκε το ειδικό καθεστώς ασφάλισης για τα χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, χάθηκε το ειδικό καθεστώς ασφάλισης των Σμυριδεργατών της Νάξου. 

Με το έγγραφό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, εκτός από το να επισημάνει το πρόβλημα, εκφράζει παράλληλα την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων της ορεινής Νάξου, οι οποίοι νιώθουν πλέον στο πετσί τους την αδιαφορία της πολιτείας, καθώς χάθηκαν κατακτήσεις δεκαετιών!

Για το λόγο αυτό ζητείται η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να λυθεί άμεσα το θέμα. Αίτημα, που επιβάλλουν η συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών, αλλά και η αρχή της νησιωτικότητας!"

Πηγή: Newsroom Cyclades Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.